Altruïsme is het tegenovergestelde van egoïsme 
Dat is gericht zijn op de andere hun welzijn. Heel vaak zijn het mensen die zichzelf verwaarlozen of opofferen voor andere hun welzijn. Die willen dat mensen het goed hebben ze willen mensen helpen zonder er een gram uit te kunnen halen of aandacht of eer te willen krijgen ervoor. Die bezuimen nooit niet rond wat ze voor iemand hebben gedaan. Ze zijn onbaatzuchtig, belangeloosheid, onzelfzuchtig en hebben werkelijke mensenliefde (hart voor mensen) 

Wanneer wij terug kijken naar Jezus zien wij en lezen wij dat Jezus echt een altruïsme was. En dagelijks is te zien dat Paps ook een altruïsme is. Er zit totaal geen eigenbelang in Hun doen en laten en het draait om ons om ons gelukkig en vrij te zien en te houden. Maar als je om je heen kijkt zie je hoeveel mensen egoïstisch zijn. Ze dienen God omdat zij zus of zus willen. Verklaren dingen uit eigen belang. Maar hun zelf reflecteren zit er niet bij. Want Paps wordt gezien als een kerstman. Zolang ze niet krijgen wat hun hart begeert of hun leven niet gaat zoals zij het willen dan heeft Paps nog niks gedaan. Want zij kunnen niet verder kijken dan wat zij willen zien, voelen of bezitten. 

Terwijl Paps elke dag iets doet voor een ieder individueel of iets zegt tegen ons. Maar toch als je vraagt wat Paps gedaan heeft of gezegd kunnen de meeste niks opnoemen. Het constant bezig zijn met je eigen leven eigen dingen is een vorm van egoïsme. Het kost niemand iets om naar een ander te vragen het kost niemand wat om naar een ander om te kijken. Het kost niemand wat om werkelijk om een ander te geven. Weer zeg ik kijk naar Jezus Hij is niet voor niks onze voorbeeld.

Geven is iets goeds wanneer wij het vanuit onze hart doen. “Laat iedereen doen wat hij in zijn hart heeft besloten” zegt de Bijbel, “zonder tegenzin of dwang, want God houdt van mensen die met vreugde geven”. Met andere woorden wees een ALTRUÏSME net als Paps. 

Iedereen moet zelf besluiten hoeveel hij wil geven. En laat hij dat dan van harte geven, zonder tegenzin of dwang. God houdt van mensen die met een blij hart geven.
🎚2 KORINTIËRS 9:7🎚

Wanneer wij geven (geven is niet alleen materialistische dingen maar liefde en om elkaar geven zijn ook vormen van geven) vanuit onze hart zonder eigenbelang, zonder eer te willen, aandacht te willen dan zijn wij Paps aan het aanbidden. Want is een vorm van aanbidding die in de ogen van onze God en Vader rein en onbesmet is

zorgen voor wezen en weduwen in hun moeilijkheden en je niet door de wereld laten besmeuren.
🎚Jacobus 1:27🎚

Iemand die anderen graag helpt, werkt eigenlijk samen met God, die zulke vrijgevigheid beziet als een lening aan hem 

Wie goed is voor een arme leent aan Jehovah,
en Hij zal hem terugbetalen voor wat hij doet.
🎚spreuken 19:17🎚

Er is een verschil tussen egoïsme en aan jezelf denken. 

EGOÏSME 
Is altijd zelfzuchtig, ik ik ik. Bij vele is het zo diep geworteld dat ze er niet eens bewust van zijn.

BV -> Wanneer er iets is met ze moet de hele wereld er aandacht aan schenken. Zit iemand anders in de zelfde /soortgelijke situatie blikken of blozen de ego mensen niet. Want het draait niet om hun of ze kunnen er geen gram uit halen. 

AAN JEZELF DENKEN
Doe je op momenten dat je in gevaar bent. Of wanneer je gezondheid het van je vereist voor een tijdje. Wanneer er misbruik wordt gemaakt van je goedheid. 

Vele denken dat dienstbaarheid een keuze is. Maar wij behoren dienstbaar te zijn. Kijk maar hoe Jezus was het kwam vanuit zijn hebben en houden om dienstbaar te zijn naar andere. Kijk maar naar Gods ongelimiteerde en onvoorwaardelijke liefde voor de ons.

-xVEX-

No responses yet

Geef een reactie