Om vriendelijk te zijn tegen mensen die je kent is makkelijk maar de kunst is om vriendelijk tegen onbekenden te zijn. Jezus zei zelf dat Paps goed is voor de mensen die van hem houden maar OOK voor de ondankbare en mensen die niet van Hem houden.

Wij zijn gemaakt naar Paps evenbeeld dus zijn instaat om de eigenschap vriendelijkheid te tonen naar andere. En men moet streven om Paps zijn vriendelijkheid te ontwikkelen in onze leven. Zoals de bijbel zegt is vriendelijkheid 1 van de vruchten van de geest.

Hoe ontwikkelt men vriendelijkheid? Men kan vriendelijkheid ontwikkelen als men meer over God, de Schepper, te weten komt door een hechtere band met Hem te bouwen/ hebben. Door een relatie met Paps te bouwen en te hebben trekt (proces) Hij niet alleen alles recht in onze leven. Maar zal men ook Zijn eigenschappen overnemen en daardoor dus meer op Hem gaan lijken.

Vriendelijke mensen zijn geïnteresseerd in anderen, geduldig, aardig en houden rekening met anderen. Ze hechten veel waarde aan hun relaties met anderen en zijn gericht op harmonie. Het heeft dus alles te maken met een bepaalde manier van naar anderen toe zijn en doen.

🎚Kolossenzen 3:12🎚

Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en hij u liefheeft, moet u zich kleden in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld.

🎚Galaten 5:22-23🎚

Maar de vrucht van de Geest is liefde, vreugde en vrede, geduld, vriendelijkheid en goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing. Er is geen wet die daar iets tegen heeft.

-xVEx-

No responses yet

Geef een reactie