Het pad die wij bewandelen als gelovigen begint bij het worden als een kind.

Misschien denk je “ik wil geen kind worden”. Vaak denken wij kinderen zijn kinderachtig, kinderen zijn onwetend, kinderen zijn onverantwoordelijk, etc. Wij kijken meestal dan naar de negatieve dingen of minder “relevante dingen” van het leven van een kind.

Wij hebben dingen meegemaakt en gezien in het leven. Wij hebben misschien zelf kinderen. Wij hebben verantwoordelijkheden. Wij hebben werk om rekeningen te betalen. Wij hebben de zorg voor anderen.

Jezus zei “Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij”. Vaak stoppen wij met lezen bij de eerst zin van “ laat alle kinderen bij mij komen”. Wij geloven dat Jezus van kinderen houd en wij moedigen kinderen aan om Hem te volgen. Maar wij missen één belangrijke zin. Jezus zei dat het koninkrijk behoort aan wie zijn zoals kinderen. “Zoals” is het punt wat ik wil maken met dit bericht. Zoals kinderen is niet onverantwoordelijk, zoals kinderen is niet kinderachtig in negatieve zin, zoals kinderen is niet onwetend.

Ik weet niet of het mogelijk is om terug te denken aan herinneringen toen je kind was. Maar laten we het proberen. Kan jij je nog herinneren hoe je geen enkel zorg had dan spelen? Elke dag keek je uit naar je vriendjes en vriendinnetjes op school of uit de buurt. Je genoot van alles om je heen, zelfs de kleine onbenullige dingen. Kan jij je nog herinneren hoe vrolijk je was? Je lachte en rolde over de grond ongeacht je vies werd of niet, want vies worden was een latere zorg. Je voelde je veilig en geliefd, de wereld was jou speeltuin. Het leven was mooi en ongecompliceerd. Elke handeling kwam uit het hart, onbaatzuchtig, vol liefde en overgave. Je zag het goede in alles en was van geen enkele kwaad bewust. Tranen waren maar voor even en verdwenen als sneeuw voor de zon. Vergeving ging vaak automatisch na enkele minuten van teleurstelling. Wat was het leven mooi. Tot…….

De dag dat wij werden aangeleerd hoe het leven te zien. Onze primaire laag van bewust zijn werd vervangen door het onbewuste gedeelte wat de “realiteit” werd genoemd. Wij werden gedwongen op te groeien en “volwassen te worden”. Maar wat als onze realiteit niet echt de realiteit is? Wat als volwassen worden zoals wij het hedendaags kennen ons grootste verlies is van ons bestaan?
Als ik zou zeggen dat volwassen worden, een diepere vorm van kinderlijk zijn is. Zou je dat geloven? Zou je geloven dat wij bewuster onbaatzuchtig moeten zijn? Zou je geloven dat wij bewuster moeten vergeven? Zou je geloven dat wij bewuster moeten genieten van alles om ons heen? Zou je geloven dat wij bewuster moeten lief hebben? Zou je geloven dat wij bewuster vol overgave moeten leven?

Er zijn kinderen die een minder fijn leven hebben gehad toen ze opgroeide. Maar zelfs deze kinderen hebben ervaren en weten wat het is om kinderlijk te leven in vrijheid, want in hun hart zijn ze altijd vrij geweest. Vaak zien wij de vrijheid terug in de onschuld van het kinderlijk zijn. Ondanks het kwaad hun teistert kunnen ze zingen, zien ze het goede, geven ze liefde, denken ze aan anderen. Tot op een dag ze ouder worden en geconditioneerd worden om “volwassen” te worden. Ze verruilen hun liefde voor het kwaad wat zich uit in egoïsme, haat, zelf bescherming, etc.

Hier is waar wij als powerhouses aan werken. Wij werken samen met God om het hedendaagse “volwassen realiteit” uit te wissen zodat elke individu weer kan worden zoals een kind. Zo zal een ieder zijn ware wezen leren kennen zoals God het bedoelt heeft. Wij zullen de slechte herinneren en ervaringen die ons hebben gevormd en afgeleid uitwissen, en de realiteit die God voor ons voor ogen heeft bekend maken. Hoe? Leer onze schepper/vader kennen zoals Hij werkelijk is. Hierdoor kunnen wij ook begrijpen wie wij zijn, want wij zijn gemaakt in zijn evenbeeld en gelijkenis. Jezus gaf ons een nieuw leven en terwijl het oude leven word uitgewist zal het nieuwe leven meer en meer tevoorschijn komen. Het doel? Een leven aangedreven door liefde producerende totale goedheid over de gehele schepping. Wie wil er terug naar de realiteit van het hof van Eden? Waar wij samen met God als kinderen het beste leven kunnen leiden dat wij ooit voor ogen kunnen hebben.

-xJEx-

No responses yet

Geef een reactie