Vanmorgen heeft Paps laten zien hoe snel “Eigen perspectief” zou kunnen escaleren in een situatie die niet gebaseerd is op de werkelijke toedracht (hoe iets gebeurd is / tot stand is gekomen), realiteit of waarheid. Perspectief is een manier van kijk hebben op iets of een situatie. Vanuit jouw standpunt/oogpunt beoordeel je een probleem en of situatie.

Paps vertelde verleden week hoe snel mensen hun meningen creëren vanuit hun eigen perspectief. Verleden week was er een situatie waarvan bepaalde mensen dachten dat ze 100% aan het juiste uiteinde zaten. Omdat alles in het natuurlijke hun die kant op wees. En vanuit ervaringen die zij hebben gehoord van anderen was het voor hun een rekensom van 1+1=2. Achteraf bleek dat die mensen fout zaten omdat zij de situatie beoordeelde vanuit hun eigen perspectief. Hoeveel overeenkomsten sommige situaties of mensen met elkaar kunnen hebben mogen we ze nooit over één kam scheren. Een situatie kan zoveel lijken op een andere situatie maar ze zullen nooit identiek zijn. Het is dus niet verstandig om vanuit onze eigen perspectief uit te gaan en alle situaties over één kam te scheren omdat ze onwijs veel overeenkomsten hebben.

Vanmorgen heeft Paps mij in praktijk laten zien hoe snel wij mensen onze meningen baseren op onze eigen perspectief. Het gaat in sommige gevallen zo snel en automatisch dat je het niet door hebt. Vanmorgen wilde Eden (mijn zoon) zijn druif in de vuilnisbak gooien in de keuken. Ik vond dat het een beetje te lang duurde, dus ik draaide mij om, om te kijken waarom het zo lang duurde. Mijn oog viel direct op de hoeveelheid rijst wat op de grond lag. Maar voordat ik mijn mening en waarheid kon creëren over wat er gebeurd was begon Paps te spreken en gaf mij uitleg over de werkelijk toedracht. Hij zei “ De vuilniszak is vol en jij had zonet rijst in een stuk keukenpapier net op het randje in de vuilnisbak gegooid. Eden wilde alleen zijn druif weggooien in de vuilnisbak. Maar omdat de vuilniszak vol zit vielen de rijstkorrels er direct uit en vielen ze op de grond. Eden is toen weggelopen en heeft zijn druif niet meer weggegooid” Ik was zo blij dat Paps dat had gezegd, want ik dacht dat Eden in de vuilnisbak had zitten wroeten waardoor de rijstkorrels op de grond vielen. Uiteraard zou ik dan boos zijn geworden op hem omdat hij weet dat hij niet in de vuilnisbak mag wroeten en het dan toch gedaan had.

Paps die alles weet en alles ziet heeft op deze manier de situatie niet laten escaleren. Hij heeft mij de situatie laten zien vanuit Zijn perspectief wat altijd de waarheid is. Hij is de maker van alles (onder andere de mens) en weet precies hoe alles werkt of behoort te werken en wat de werkelijk toedracht van alles is. Hierdoor is mij niet alleen veel frustraties (omdat Eden dan in mijn belevenis stout had gedaan) bespaard geweest. Maar het herinnerde mij ook direct dat ik vuilniszakken moet gaan kopen vandaag. Hier in België hebben wij groene vuilniszakken die alleen in bepaalde winkels gekocht kunnen worden. Toen wij (John en ik) erachter waren gekomen dat we vergeten waren vuilniszakken te kopen waren de winkels al dicht. En dacht zonet oja moet vuilniszakken kopen. Want was het al weer vergeten nadat ik mijn keukenpapier met rijst in de volle zak had gegooid.

Hier is dus weer te zien dat er in elke situatie iets positief uit elke situatie gehaald kan worden. Want ik had geen zin om die rijstkorrels op te vegen. Maar hierdoor werd ik wel herinnerd dat er vuilniszakken gehaald moeten worden. God Zijn hand/goedheid is hier erin te zien zoals Hij laatst heeft uitgelegd dat er uit elke situatie iets positief gehaald kan worden.

Wij moeten onze eigen perspectief niet gaan beschouwen als de waarheid. Zo is dat ook tijdens gebed wanneer Paps spreekt. Vele horen Paps aan en interpreteren Zijn woord met hun eigen perspectief omdat zij Paps niet hebben laten uitpraten of Zichzelf verder laten toelichten. Vraag jezelf altijd af vanuit wie zijn perpectief je mening gebaseerd is. Is het jouw eigen perspectief? of is het vanuit Paps Zijn perspectief? en er bewust van gaan worden en eigen gaan maken om naar Zijn perspectief te vragen. Zo voorkom je veel ongemakken, frustraties en of teleurstelling.

🎚 Jakobus‬ ‭1:19-20‬ ‭🎚‘Beste vrienden, onthoud dit goed: wees snel met luisteren, maar traag met spreken, en word niet snel kwaad, want kwaadheid veroorzaakt alleen maar dingen die tegen Gods wil ingaan.

‭‭🎚1 Korintiërs 3:18🎚Laat niemand zichzelf bedriegen. Wanneer iemand van u denkt dat hij in deze wereld wijs is, moet hij eerst dwaas worden; pas dan kan hij wijs worden.

-xVEx-

No responses yet

Geef een reactie