Ik wil nog iets met jullie delen, make memories and enjoy life was gister direct al te zien in praktijk. Givano (mijn zoon) was verleden maand heel ijverig zijn huiswerk maken. Toen hij even naar de wc ging dacht ik, ik zet voor hem mijn laatste fireball (kauwgum) op zijn schrift. Givano kenende zou hij het niet eten als hij niet weet of het voor hem was. Dus heb ik er een kleine post-it bij geplakt met de tekst “ Givano voor jou omdat ik je lief vind ❤️ you xx mama”.

Toen hij het zag had hij mij met een glimlach bedankt. Ik dacht dat hij blij was omdat hij die fireball had gekregen want hij lust dat graag. Gister toen wij even klaar waren in het ziekenhuis zijn we nog langs Kruidvat gegaan want Vano had een screenprotector nodig. Bij thuiskomst ging Givano zijn nieuwe screenprotector op zijn telefoon zetten en deed daarvoor zijn telefoonhoesje af. Op dat moment zag ik in mijn ooghoek dat hij die post-it van een maand geleden had geplakt aan de binnenkant van zijn hoesje. Ik vroeg hem heel verbaasd “Ooo, waarom heb je die bewaard?” Waarop hij reageerde met glinsterende ogen en een smile van oor tot oor “ Jaaa!!! Ik vond het heel lief” (Goede herinnering wat er gemaakt is)

Gister toen ik op bed lag moest ik er weer aan denken en vertelde John het. Op dat moment zei Paps tegen mij “ Dat is make memories and enjoy life” en dacht wauw dat is echt cool. Paps was nog niet klaar en begon weer over “ Goede herinneringen en trauma’s”. En Paps herinnerde mij dat Givano en ik gisteren vonden dat wij een gezellige tijd samen hadden. Ondanks we vanaf 7:30 tot 12:00 in het ziekenhuis waren en daarna om 15:00 uur weer tot 16:00 uur en niks hadden gegeten noch gedronken. Zeiden we beiden tegen elkaar dat we het fijn hadden. Givano en ik hebben een fijne herinnering gemaakt. En zijn samen iets gaan eten voordat we G-Liano (mijn andere zoon) van school gingen halen.

Paps vroeg mij toen of ik wist hoe je trauma’s kan voorkomen? En ik zei nee. Op dat moment begon Hij mij uit te leggen hoe. Hij zei trauma kan je voorkomen door het positieve uit de situatie te halen. Net zoals; liefde overwint alles en zoals bestrijd geen kwaad met kwaad. De reden waarom is omdat het positieve veel kracht heeft en uit liefde bestaat. Uit elke situatie kan je iets positief halen en kan je Zijn hand in de situatie zien. Hij gaf mij toen tal van voorbeelden uit mijn eigen leven.

1-> Zwangerschap en bevalling van Eden (mijn jongste zoon) wij waren bijna dood omdat onze organen aan het stoppen waren -> ZIJN hand erin was dat wij op tijd in het ziekenhuis waren en daardoor nog leven. Want waren wij een half uur later aangekomen dan waren Eden en ik er niet meer.

2-> Toen mijn scooter gek deed een dag toen ik klaar was met werken en uit het niets op zijn aller hardst ging zonder te kunnen stoppen. Precies tijdens spitsuur dat er veel auto’s op de weg waren en ik niet kon stoppen -> Zijn hand in deze situatie was dat alle auto’s precies het moment stopte toen ik aan kwam rijden. En de scooter precies in de straat tot stil stand gebracht kon worden. En zo bracht Hij nog meer naar boven.

Hij zei “wanneer je uit elke negatieve/ slechte gebeurtenissen (herinnering van het verleden die opgeslagen zijn in het geheugen) het positieve eruit haalt, dan zal trauma geen kans krijgen want je ontkracht het met het positieve”. Alles begint bij jullie denken en eindigt bij jullie denken, vernieuw jullie denken. Het licht verslaat de duisternis. Hij is de ultieme positiviteit er is geen sprankje negativiteit te vinden in Hem. Zijn Goedheid bemoedigd geeft kracht en energie. Met andere woorden Zijn goedheid brengt leven en wekt tot leven.

Op dat moment kreeg ik een beeld van en een herinnering wat Hij de dag ervoor zei over de 15 jarige Vanes. Zij was vol leven, vol energie en vol liefde omdat zij enkel het goede zag. Ondanks zij wist dat er ook negativiteit was. Zag zij automatisch het positieve in alles. En wanneer ze iets negatiefs zag koos ze ervoor om het positieve eruit te halen en te zien. Zo is Paps ook, Paps ziet in een ieder het goede ondanks hoe slecht iemand zich gedraagt. En keert alles ten goede (mist wij meewerken en Hem toestemming geven in onze leven)

“Cooperate! cooperate! cooperate! and work with Me I will give you a life full of joy and reflection. We will make great memories together so that you can enjoy life. Rejoice in Me for I have a hopeful future ahead of you. Zegt Paps”

. 🎚Romeinen12:2🎚🎚Romeinen 8:28🎚🎚Jeremia 29:11🎚🎚Romeinen 12:21🎚

-xVEx-

No responses yet

Geef een reactie