Ik wilde met jullie een ervaring delen die ik zo mooi vind. Eergister moest ik mijn medicijnen halen bij de apotheek. Maar toen ik moest betalen wist ik de laatste 2 cijfers van mijn pincode niet meer. Ik was heel hard denken en doen maar het kwam er maar niet van. Toen bracht Paps mij naar het moment dat ik mijn pincode had verzonnen. Want het is een code die ik in NL gebruikte voor mijn tablet toen die tijd. En dacht oja dat is mijn pincode, en kon betalen en ging naar huis.

In de avond toen ik op bed lag was ik John vertellen dat ik voor het eerst mijn pincode vergeten was. En ik het weer wist omdat Paps mij naar het moment dat ik mijn pincode had verzonnen in NL had gebracht. Daarna zei ik tegen Paps (in mijzelf) “ Paps zo bijzonder dat ik iets van 6 jaar geleden heb onthouden en iets van nu vergeet” En Paps zei toen

“Make memories and enjoy life”

En Hij vervolgde met: “herinneringen zijn ervaringen uit het verleden (verleden begint al bij 1 sec geleden) die door de geheugen zijn opgeslagen.” Je hebt dus goede herinneringen wat het tegenovergestelde is van trauma’s. Trauma is ook een herinnering maar dan een met een negatieve grondslag. Wanneer je een trauma hebt opgelopen door wat voor reden dan ook. Dan wordt je herinnert aan het moment dat hetgeen gebeurde wat jou een trauma heeft gegeven. Een herinnering dus, je gaat terug naar een ervaring in het verleden die opgeslagen is in je geheugen. Op dat moment bracht Paps mij terug naar een dag uit mijn leven toen ik 15 jaar was. Ik zag niet alleen mijzelf maar ik rook ook alles uit mijn omgeving, voelde het weer van die dag en voelde ook mijn gemoedstoestand. En het was zo dat Paps mij een tijdje geleden zei dat ik een vrolijk mens ben van mijzelf. En de nare emoties die ik ineens spontaan voel het emoties van anderen zijn die ik op dat moment ervaar zodat ik met de juiste hartgesteldheid, intonatie, emotie en compassie kan bidden voor de persoon in kwestie.

Ik mocht zien, horen, ruiken en voelen (met al mijn zintuigen) hoe mijn leven eruit zag toen ik 15 jaar was doordat Paps mij geestelijk mee nam naar een dag als 15 jarige Vanes. Ik kon zelf horen en zien wat ik dacht. Mijn lichaam lag op bed naast John maar geestelijk was ik terug in de tijd. En het verbaasde mij want ik dacht aan niks ik liep vrolijk rond met een glimlach en genoot van alles. En het was van “ Oo de tram komt. Oo lekker weertje, Oo wat een mooie broek heeft die vrouw aan”, ik nam alles tot mij op. Ik had geen stress voelde totaal geen druk voelde me fijn en lekker in mijn vel. Ik zag alles positief ik was me van bewust dat er ook een negativiteit was. Maar het positieve was het eerste wat ik zag en moest graven om een negatief iets te zien in een persoon of een situatie. Ik voelde me zo vrij, onbezorgd en zo gelukkig. En ik hoorde Paps weer zeggen

“Make memories, and enjoy life”

Hiermee bedoelt Hij geniet van de dingen die je hebt, geniet van de dingen om je heen. Neem alles tot je op en geniet ervan. Geniet van het leven!

-xVEx-

No responses yet

Geef een reactie