De Heer herinnerde mij dit vandaag. Het gaat om proactief geloof. Vaak denken wij aan proactief geloof dat we constant Jezus in ons mond moeten hebben, of constant als een evangelist iedereen aanspreken over het geloof maar dit is niet wat God wilt. Wat hij wilt is dat wij ons geloof proactief leven. Proactief lief hebben, Proactief vergeven, Proactief geven, Proactief denken en bidden voor anderen, Proactief belijden, Proactief helpen, etc..

Wij moeten Proactief bezig zijn met ons geloof door uit te werken wat wij geloven. Niet onze woorden maar onze daden. In het begin zal het Proactief zijn, maar na een tijdje zal het vanzelfsprekend worden omdat wij veranderd worden naar het evenbeeld van God. 

Wees Proactief in je geloof want het zijn niet de wonderen en geweldige getuigenissen wat jou en kind van God maakt, maar jou leven die dagelijks veranderd en vernieuwd word. Dit is het bewijs van God in jou en jij in Hem. Wees niet te snel onder de indruk van mensen die veel wonderen doen of geweldige ervaringen hebben met God. Sterker nog het zou normaal moeten zijn voor ons gelovigen om wonderen te zien en te horen. Ik weet dat het misschien niet is zoals wij het graag willen zien, maar de grootste wonder is een veranderd leven. Sta er even bij stil “hoe ziet een veranderd leven er voor jou uit? En hoeveel moeite heeft het jou gekost om op deze plaats te komen waar je nu bent? Wat wil de Heer nog meer veranderen in je leven?” 

Proactief geloven is hoe ik afgehouden ben van een criminele pad op te gaan. Proactief geloven is hoe ik van stil naar meer open ben gegaan zodat ik vandaag kan delen met jullie, Proactief geloven is hoe ik ben blijven doorgaan terwijl mijn gehele wereld tegen mij was, Proactief geloven heeft mij geholpen om door te zetten toen ik niet meer kon.

In de Bijbel zie je constant dit zelfde patroon terug. God openbaart zichzelf aan iemand en deze persoon die rent samen met God in geloof. Het resultaat? Een veranderd leven. En ja dan komen ook automatisch de wonderen. 

Moordenaars die heiligen werden, dieven die gevers werden, armen die rijk werden, tovenaars die het occulte lieten, schaapherders die koningen werden, onvruchtbaren die vruchtbaar werden, etc….

Proactief geloven zorgt hiervoor. Wandel, ren, vlieg als je kan met God en laat Hem verandering brengen in je leven. Zodra Hij wat aangeeft, neem het serieus en pas het direct toe. De meesten van jullie weten al dat God het beste met je voor heeft. Dus het is geen kwestie meer van moet ik dit wel geloven of zou ik dit wel doen. Nee, ren en vlieg als je kan en leef een Proactief geloofsleven met God. Wat vraagt Hij vandaag van jou om te doen?

-xJEx-

No responses yet

Geef een reactie